Weer treinen tussen Kleef en Nijmegen? Nee, zegt ook de staatssecretaris

GROESBEEK – Veel Groesbekenaren zijn tegen. De gemeente Berg en Dal ook. En de provincie Gelderland wil het ook niet. Toch flakkert de hoop op een comeback van de spoorverbinding Kleef-Nijmegen zo nu en dan op. Nu zet ook de Haagse politiek het sein voor de grenstrein op rood.

Bron De Gelderlander, lees hier het hele bericht: https://www.gelderlander.nl/berg-en-dal/weer-treinen-tussen-kleef-en-nijmegen-nee-zegt-ook-de-staatssecretaris~a3ec7edc/

Afgelopen jaar bestond de VIEV 25 jaar, maar konden wij dit niet vieren met onze leden vanwege corona. Op zaterdag 10 juli 2021 willen wij dit alsnog vieren en om dit heugelijke feit extra cachet te geven, maken we met de onlangs gerenoveerde U151 van Stichting 2454 CREW een rondrit door onze Euregio’s. Er wordt over meerdere spoorlijnen gereden waar normaal geen reizigerstreinen komen.

Lees verder

Beste leden,

Op 1 november aanstaande willen wij als Nijmeegsche Spoorwegmaatschappij (NSM) een aantal ritten gaan uitvoeren over de Keizerlijn en wel tussen km 3,0 (Groesbeek centrum) en de voormalige overweg te Biesseltsebaan (km 6,5). Wij nodigen u van harte uit om mee te reizen over dit prachtige spoor! Vanaf 13.30 uur willen wij gaan rijden. Wij vragen een vrijwillige bijdrage van EUR 10,00 per meereizend lid ter dekking van de kosten.

Lees verder

RN7 – 28-09-2018

NIJMEGEN – Met enige regelmaat wordt gesproken over een mogelijke spoorverbinding tussen Nijmegen en Kleef. Ondanks grote maatschappelijke consensus op lokaal niveau over de zin van de lijn, wordt het project maar niet gerealiseerd. Wat moet er gebeuren om ook op provinciaal niveau het belang van de spoorlijn te doen inzien?

Lees verder

NIJMEGEN – De Nijmeegse vereniging VIEV, de Vereniging voor Innovatief Euregionaal (rail)Vervoer, heeft de Nijmeegsche Spoorwegmaatschappij (NSM) opnieuw in het leven geroepen. De NSM wil binnen twee jaar toeristische ritten uitvoeren op het baanvak Nijmegen – Groesbeek, ook wel bekend als de Keizerlijn. De oorspronkelijke NSM werd opgericht op 1 augustus 1863 door de Nijmeegse burgerij – die zich niet gehoord voelde door de politiek – om een spoorlijn aan te leggen en te exploiteren naar Kleve in Duitsland. VIEV heeft bewust gekozen voor de symbolische datum 9 mei, de Dag van Europa, aangezien de spoorlijn een Europees belang dient en door vele inwoners van onze Euregio als hoog wenselijk wordt geacht. 

Lees verder

Het is inmiddels alweer twee jaar geleden sinds wij met een aantal leden op excursie gingen naar Korbach . Hoogste tijd voor een nieuw uitje, ditmaal wat dichter bij huis. We hebben dit jaar gekozen om zaterdag 10 maart 2018 naar Düsseldorf te gaan.

Düsseldorf is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en telt zo’n 600.000 inwoners, waarmee het de zevende stad van Duitsland is. Een bijzonder feitje is dat Düsseldorf de enige stad in Duitsland is waar de verkeerslichten voor voetgangers ook een aparte geelfase hebben. Het gele signaal wordt door een rechthoekige gele balk
weergegeven. Daarnaast – en voor ons veel relevanter – is Düsseldorf de enige stad in Duitsland met twee rechtstreekse stoptreinverbindingen naar Nederlandse steden (Arnhem en Venlo). Deze dag is de reis de bestemming en Düsseldorf een aangename tussenstop voor een stadswandeling en een versnapering.

Lees verder

ARNHEM – Vandaag heeft VIEV de petitie “Snel met de trein reizen tussen Nijmegen en Kleve campus” overhandigd aan Gedeputeerde Bieze van provincie Gelderland. In deze petitie wordt de provincie gevraagd om actief Arriva en ProRail te benaderen om binnen afzienbare tijd de langgekoesterde wens te realiseren om met de trein te reizen tussen Nijmegen en Kleve. De petitie is inmiddels door 1375 burgers getekend.

Lees verder