‘Positiever dan ooit’ over spoorlijn van Nijmegen naar Kleef

‘Positiever dan ooit’ over spoorlijn van Nijmegen naar Kleef

De Gelderlander 10 februari 2017:

NIJMEGEN/ KLEEF – Moet de treinverbinding tussen Nijmegen en Kleef worden hersteld? Ja, zegt Maurice Niesten. En hij staat niet alleen: een petitie voor een doorstart van het in 1991 opgeheven spoorlijntje is ruim 1.300 maal ondertekend.  
Niesten overhandigt de petitie 6 april aan de provincie Gelderland. En dan kan het snel gaan, zegt hij. Want draagvlak is er inmiddels meer dan voldoende: ‘Ik ben positiever dan ooit over een eventuele doorstart. De Radboud Universiteit, de Hogeschool Arnhem Nijmegen, Hochschule Rhein-Waal, de FNV, De Euregio: ze zijn allemaal voorstander van een treinverbinding naar Kleef. En ook de lokale politiek is om, zelfs in Berg en Dal – dat eerder tegen was – is steeds meer steun voor de plannen.”

De provincie Gelderland kan de laatste zet in de goede richting geven, zegt Niesten. „Zij kunnen ProRail immers de opdracht geven het tracé op te knappen. Daarvoor heeft het Rijk onderhoudspotjes beschikbaar, dus het hoeft allemaal niet veel te kosten.”

Hypothetisch zou de trein in 2020 weer kunnen rijden. Niesten ziet daarbij een aftakking van de Maaslijn – de treinverbinding tussen Nijmegen en Roermond – naar de campus van Kleef als meest rendabele optie.

Vervoersmaatschappij Arriva liet zich eerder al positief uit over een doorstart, maar benadrukte de mogelijkheden tot exploitatie pas concreet te willen onderzoeken als de provincie Gelderland groen licht geeft.

Bron: De Gelderlander

About A. Goeman

Bestuurslid VIEV | Communicatie | Word gratis lid van VIEV | Contact gegevens

Een reactie op “‘Positiever dan ooit’ over spoorlijn van Nijmegen naar Kleef

  1. Mijn idee was een inhaalspoor met aan beide zijden een station te verwezenlijken in Groesbeek. Verder de halten Krahnenburg Hbf en Kleve Hbf.
    Dit traject moet worden doorgetrokken via het vliegveld Weeze naar Moenchen-Gladbach. Dit voor ieder half uur een regeling ; ook in het weekende .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>