VIEV-Excursie naar Düsseldorf

VIEV-Excursie naar Düsseldorf

Het is inmiddels alweer twee jaar geleden sinds wij met een aantal leden op excursie gingen naar Korbach . Hoogste tijd voor een nieuw uitje, ditmaal wat dichter bij huis. We hebben dit jaar gekozen om zaterdag 10 maart 2018 naar Düsseldorf te gaan.

Düsseldorf is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en telt zo’n 600.000 inwoners, waarmee het de zevende stad van Duitsland is. Een bijzonder feitje is dat Düsseldorf de enige stad in Duitsland is waar de verkeerslichten voor voetgangers ook een aparte geelfase hebben. Het gele signaal wordt door een rechthoekige gele balk
weergegeven. Daarnaast – en voor ons veel relevanter – is Düsseldorf de enige stad in Duitsland met twee rechtstreekse stoptreinverbindingen naar Nederlandse steden (Arnhem en Venlo). Deze dag is de reis de bestemming en Düsseldorf een aangename tussenstop voor een stadswandeling en een versnapering.

Reisschema:
10.00 uur verzamelen op perron 3 van station Nijmegen
10.13 uur vertrek richting Arnhem (10.26 uur aankomst)
10.44 uur vertrek richting Düsseldorf (12.33 uur aankomst) (Stadswandeling Düsseldorf)
15.49 uur vertrek richting Venlo (16.56 uur aankomst)
16.59 uur (of 17.29 uur) vertrek richting Nijmegen (17.52 uur / 18.22 uur aankomst)

Op deze wijze hebben wij een internationale ronde gemaakt en zowel de vorig jaar geopende verbinding van Arnhem naar Düsseldorf in z’n geheel gehad en een groot gedeelte van de oudste, continue in operatie zijnde, stoptreinverbinding naar Venlo gehad. Daarnaast biedt deze dag een goede gelegenheid om samen met onze leden in informele sfeer eens
goed van gedachten te wisselen over de recente (positieve) ontwikkelingen rondom de spoorlijn Nijmegen – Kleve en wat wij als bestuur nog meer, anders of beter zouden kunnen doen. Of complimenten geven dat wij het gewoon goed doen… 

Kosten:
Aangezien het lidmaatschap gratis is, is een bijdrage in de kosten noodzakelijk. Wij stellen voor dat de leden voor eigen rekening binnen Nederland reizen en genuttigde versnaperingen/drankjes zelf afrekenen. Als VIEV bieden wij dan aan dat de kosten van het reizen in Duitsland voor de rekening van VIEV zijn. 

Aanmelden:
Aanmelden kan door het invullen van onderstaand formulier of telefonisch via 06-22774356 voor de leden die geen digitaal
lidmaatschap hebben. Aanmelding is mogelijk tot uiterlijk tot 8 maart 2018.

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw Telefoonnummer

  Lidmaatschap

  Ik ben VIEV-lidIk ben (nog) geen VIEV-lid

  About A. Goeman

  Bestuurslid VIEV | Communicatie | Word gratis lid van VIEV | Contact gegevens

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>