Breng me naar Kleve, Arriva

Breng me naar Kleve, Arriva

ARNHEM – Vandaag heeft VIEV de petitie “Snel met de trein reizen tussen Nijmegen en Kleve campus” overhandigd aan Gedeputeerde Bieze van provincie Gelderland. In deze petitie wordt de provincie gevraagd om actief Arriva en ProRail te benaderen om binnen afzienbare tijd de langgekoesterde wens te realiseren om met de trein te reizen tussen Nijmegen en Kleve. De petitie is inmiddels door 1375 burgers getekend.

De overhandiging vindt plaats kort nadat Arnhem feestelijk de opening van de Abellio treinverbinding tussen Arnhem en Düsseldorf vierde. Volgens VIEV-voorzitter Maurice Niesten lag ook hier een succesvolle petitie aan ten grondslag en benadrukt dat VIEV erg content is dat deze verbinding er is gekomen. De vervoerspotentie van de spoorverbinding tussen Nijmegen – Kleve is naar verwachting nog groter, aangezien Nijmegen en Kleve beide grotere steden zijn dan Arnhem resp. Emmerich. Bovendien zijn in Nijmegen en Kleve grote onderwijs- en zorginstellingen gehuisvest.

Regeren is vooruitzien en wij hopen nu echt namens 1375 betrokken burgers uit de regio een lans te hebben gebroken voor de spoorverbinding Nijmegen – Kleve. De Euregio Rhein-Waal verdient een tweede goede spoorverbinding en door de Nederlandse partijen Provincie Gelderland, Arriva en ProRail aan tafel te krijgen voor deze pragmatische oplossing hopen wij dat deze verbinding relatief snel gerealiseerd wordt. Sinds kort weten de Gelderse bestuurders in ieder geval hoe leuk het openen van een internationale spoorverbinding kan zijn.

 

Afbeelding: Dhr. Maurice Niesten, voorzitter VIEV en Mevr. Conny Bieze, Gedeputeerde Provincie Gelderland

About A. Goeman

Bestuurslid VIEV | Communicatie | Word gratis lid van VIEV | Contact gegevens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>