VIEV start petitie voor spoor Nijmegen-Kleve

VIEV start petitie voor spoor Nijmegen-Kleve

Met een petitie wil de Vereniging voor Innovatief Euregionaal (rail)Vervoer (VIEV) Provincie Gelderland oproepen om actief Arriva te benaderen om de wens voor een treinverbinding tussen Nijmegen en Kleve op korte termijn kenbaar te maken en samen met ProRail te werken aan de alternatieve inzet van materieel op de aftakking van de Maaslijn naar Kleve campus.

Als aanleiding voor deze oproep geeft de VIEV een aantal redenen. VIEV-voorzitter Maurice Niesten: “de infrastructuur om door te rijden naar het Duitse Kleve is al grotendeels aanwezig. Deze behoeft echter wel vernieuwing, maar hiervoor is onderhoudsbudget bij Prorail aanwezig. Daarnaast wordt doorrijden naar Kleve aan beide zijden van de grens wenselijk geacht. De potentie voor deze personentreinverbinding is daarbij aangetoond in een onderzoek door Sintropher

Door de petitie in te zetten hoopt VIEV dat burgers uit Nederland en Duitsland zich uitspreken voor reactivering van de spoorlijn. De petitie is tot het eind van dit jaar in te vullen.

Teken de petitie nu!

Deel de link: https://treinnaarklevecampus.petities.nl 

About A. Goeman

Bestuurslid VIEV | Communicatie | Word gratis lid van VIEV | Contact gegevens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>