Railkroniek 80-1 nu als pdf beschikbaar

Railkroniek 80-1 nu als pdf beschikbaar

Nu de 98e Nijmeegse Vierdaagse er weer op zit en de meeste stads- en streekgenoten van hun welverdiende vakantie genieten, zijn wij druk bezig geweest om het belangrijkste document geschreven over de spoorlijn Nijmegen – Kleve op te sporen en online beschikbaar te maken. Dit is natuurlijk de gelauwerde Railkroniek 80-1 uit 1990, welke wij uiteindelijk achterhaalden in de bibliotheek van Maastricht, de één-na-oudste stad van Nederland.

Als VIEV zijn wij natuurlijk voornamelijk bezig met het lobbyen inzake de spoorlijn Nijmegen – Kleve, maar ook het waarborgen van geschreven geschiedenis over deze prachtige railverbinding hoort tot onze kerntaken. Onderstaand derhalve het exemplaar, waarbij wij u veel leesplezier toewensen deze zomermaanden.

Railkroniek 80-1

About M. Niesten

Voorzitter VIEV | Word gratis lid van VIEV | Volg VIEV op twitter: @v_i_e_v

4 reacties op “Railkroniek 80-1 nu als pdf beschikbaar

 1. G.-J. de Ruiter
  on said:

  Schitterend document, dank voor het on-line zetten. Downloaden ging niet gladjes, maar de aanhouder wint!

 2. Fred Kort
  on said:

  Jullie hadden hiervoor niet naar Maastricht hoeven gaan. Ik heb deze railkroniek ook liggen. Dat was in Leuth een half uur jonger dan de oudste stad van Nederland. Alleen hoe kom je daar achter dat jullie naar deze uitgave op zoek zijn?

 3. @ G.J. de Ruiter: Fijn om te horen dat het gelukt is, veel leesplezier.
  @ Fred Kort: Goed om te horen dat u het originele exemplaar in bezit heeft. Wij hebben er een tijd naar gezocht, maar dit niet in een ALV geuit. Dat is een les voor ons. Al is het wel zo dat we onderweg naar Maastricht ook veel plezier hebben gehad… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>