Perspectief voor spoor Roermond-Dalheim: Meinlijn

De RB39 Schwalm-Nette Bahn van Mönchengladbach naar Dalheim eindigt al vele jaren pal voor de Nederlandse grens, terwijl de rails naar Roermond geheel in tact jarenlang ongebruikt liggen te roesten. Sinds de sluiting in 1991 hebben zich echter vele ontwikkelingen voorgedaan en trekt men in Roermond wekelijks vele Duitse gasten naar onder andere het prachtig gerenoveerde centrum, het Outletcenter en het Retailpark. Het succes wordt mede onderstreept door de hier inherent aan zijnde files op de N280/A52 en parkeerproblemen. Er is geen capaciteit voor meer spoor en meer asfalt, dus moeten bestaande trajecten efficiënter gebruikt worden.

Deze ontwikkelingen brachten 4 vrienden ertoe een geheel nieuwe zienswijze te ontwikkelen met betrekking tot de spoorlijn tussen Roermond en Dalheim, gericht op personenvervoer.

Project Meinlijn is per 1 februari officieel gestart. Met het aanbieden van de visie op de ontwikkeling van personenvervoer tussen Roermond en Mönchengladbach aan de gemeente Roermond en de Provincie Limburg wil het projectteam voor dit project politiek draagvlak creëren. Een kopie van deze visie is tevens naar diverse regionale en nationale media verzonden. Via de website en social media pagina’s kunnen geïnteresseerden de ontwikkelingen volgen.

About A. Goeman

Bestuurslid VIEV | Communicatie | Word gratis lid van VIEV | Contact gegevens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>