Kieskompas Nijmegen: grenzeloos railvervoer

De standpunten inzake hoogwaardig grenzeloos openbaar vervoer in de grensregio Nijmegen.

De verkiezingen voor de gemeenteraad van Nijmegen vinden plaats op 19 maart 2014. Hieronder volgt traditiegetrouw een vergelijking van de Nijmeegse verkiezingsprogramma’s inzake hun standpunten over de reactivering van de railverbinding Nijmegen – Kleve en de (trein)tram door de binnenstad. Tevens worden andere opvallende punten uit de programma samengevat die een relatie hebben met het railvervoer. Ook wordt aangegeven wat het stemgedrag was tijdens de politieke avond op 4 december 2013, het uur van de waarheid. Op deze avond stelden SP, D66, VVD, Nijmeegse Fractie en CDA de reactivering van de railverbinding Nijmegen – Kleve met meer dan tien jaar uit. Slechts PvdA en GroenLinks hielden zich aan hun woord. Zij willen niet wachten, maar nu al lobbyen voor spoedig herstel.

Open hier  Verkiezingen 2014 om onze analyse te zien.

About M. Niesten

Voorzitter VIEV | Word gratis lid van VIEV | Volg VIEV op twitter: @v_i_e_v

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>