VIEV-Excursie naar Korbach

VIEV-Excursie naar Korbach

Wij willen als bestuur zaterdag 12 september 2015 afreizen naar Korbach om de sfeer te proeven van het openingsweekend van de heropende spoorlijn tussen Frankenberg en Korbach en hier overheen reizen met de trein.
De in 1987 officieel voor personenverkeer gesloten spoorlijn tussen Frankenberg en Korbach wordt op vrijdag 11 september 2015 officieel geopend met een “Eröffnungszug”. Aansluitend zijn er op zaterdag 12 september en zondag 13 september vele feesten langs de lijn om de trein te verwelkomen en is het mogelijk om gratis met de trein de “nieuwe oude lijn” verkennen. Vanaf maandag 14 september gaat de nieuwe dienstregeling officieel in.

Als bestuur is dit voor ons een zeer belangrijk voorbeeld van een heropende lijn (naast de Haller Willem die wij in 2014 bezocht hebben met een aantal leden) en het is dan ook niet moeilijk om een parallel te trekken met (vooral) ons initiatief van De Meinlijn. De 31,2 kilometer lange spoorlijn tussen Frankenberg en Korbach is voor 31,9 miljoen geheel hersteld (nagenoeg 1 miljoen per kilometer, het kengetal dat wij als VIEV al jaren hanteren) en loopt door een groot natuurgebied waar een nieuwe halte gerealiseerd is, Kirchlotheim/Nationalparkzentrum. Daarnaast zijn alle  overwegen (8) geheel vernieuwd en is de baanbeveiliging (seinen) op orde gebracht.
Dat deze spoorlijn gereactiveerd is, is o.a. te danken aan de vereniging die zich hier een aantal jaren voor heeft ingezet, de Arbeitskreises zur Förderung des Schienenverkehrs im Raum Marburg e.V.

Programma

Wij willen die dag om 8.00 uur ’s ochtends vertrekken met de auto vanaf Nijmegen Centraal (om met de trein daar te komen duurt te lang, waardoor er te weinig tijd resteert in Korbach zelf), waarna we rond 11.30 uur in Korbach zullen arriveren. Hier zullen wij diverse feesten bijwonen en tussen Frankenberg en Korbach een retour maken over het geopende baanvak. Uiterlijk 17.30 uur zullen wij weer vanuit Korbach naar Nijmegen vertrekken, waar we dan rond 21.00 uur zullen aankomen. Kosten van deze dag bestaan alleen uit brandstofkosten voor de heen- en terugweg, welke door het aantal deelnemers evenredig zal worden verdeeld. Consumpties/maaltijden voor eigen rekening.

Interesse? Meld u dan vóór zaterdag 5 september aan via het onderstaande aanmeldformulier.

Ja, ik wil graag mee naar Korbach!

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw Telefoonnummer

  Lidmaatschap

  Ik ben VIEV-lidIk ben (nog) geen VIEV-lid

   

  About A. Goeman

  Bestuurslid VIEV | Communicatie | Word gratis lid van VIEV | Contact gegevens

  Comments are closed.