VIEV Excursie 2011

Zaterdag 21 mei was het dan zo ver: eindelijk zouden wij het tweede gedeelte van het thans per draisine bereikbare baanvak Groesbeek – Kranenburg gaan afleggen. Het was een stralende dag, wat het fietsen aanzienlijk prettiger maakte. Met de ‘protestborden’ in aanslag vertrokken wij iets na 9.00 uur richting Groesbeek. Door de prachtige natuur en langzaam afdalend hadden wij een aanzienlijke snelheid opgebouwd, waardoor er voldoende tijd over was om een tussenstop in te lassen op de beroemde grensovergang.

Voorzitter Marcel Walraven wees naar stukjes oude techniek welke de tand des tijds hebben doorstaan en nu nog steeds herinneren aan de vervlogen tijd dat men nog zonder te trappen de grens over kon. Een mooie fotogelegenheid deed zich voor, de draisine onder de grensovergang met het bord ‘wij willen onze trein terug’. De volgende draisine kwam er echter alweer aan, waardoor het tijd was door te trappen richting Kranenburg.

In Kranenburg hebben wij een stadswandeling gemaakt en een lekker broodje en drankje genuttigd bij bakker Derks. Hierna onze wandeling vervolgd langs de kerk van Kranenburg om weer stipt om 11.00 uur terug te trappen richting Groesbeek. Het baanvak ligt er anno 2011 nog steeds goed bij al is het verschil tussen het Nederlandse en het Duitse gedeelte opvallend: de Duitse bielzen zijn nog steeds in zeer goede staat terwijl de Nederlandse bielzen grotendeels ten prooi zijn gevallen aan onkruid. Met wat politieke wil moet het mogelijk zijn om binnen enkele jaren hier weer overheen te reizen met Hoogwaardig Openbaar Vervoer, zodat het ook onder regenachtige omstandigheden prettig reizen blijft… Het was een geslaagde dag!

About A. Goeman

Bestuurslid VIEV | Communicatie | Word gratis lid van VIEV | Contact gegevens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>