Op 2 juni om 12.00 neemt VIEV symbolisch spoorwegovergang in gebruik

Op donderdagmiddag 2 juni a.s. zal om 12h00 op de Wiessenstrasse in Kleve de eerste  spoorwegovergang symbolisch in gebruik  worden genomen van de railverbinding Nijmegen-Kleve. Het is dan twintig jaar geleden dat de laatste trein reed tussen Nijmegen en Kleve. Hoog tijd dat er nu weer een lichte, comfortabele (tram)treinen gaan rijden. Nog nooit is de kans op revitalisering zo hoog als nu. Het uitgevoerde Sintropher-onderzoek heeft de haalbaarheid opnieuw aangetoond. Verbetering van het grensoverschrijdend railvervoer is speerpunt van de VVD-CDA kabinet Rutte. Er ligt 45 miljoen euro hiervoor op de plank, aldus Mr. J.P. Schaaij, directeur spoorvervoer van het Ministerie van Verkeer en Milieu. Hij deed deze uitspraak op 25 mei jl op de Dag van de Rail in Rotterdam.

Zelfs de vakbonden FNV, CNV en de Deutsche Gewerkschaftsbund (DGB) pleiten voor snelle reactivering  in hun “Verklaring van Kleve: Samenwerking verdiepen en uitbreiden”.  De bestuurders in de euregio Rhein-Waal zal worden opgeroepen nu deze kans te pakken en echt werk te maken van revitalisering van dit ontbrekende stukje spoor tussen Nederland en Duitsland. Nieuwe onderzoeken zijn niet nodig.  Aan het werk zodat op 8 augustus 2015 de trein weer rijdt!  VIEV en Burgerinitiatief voor het herstel van de spoorverbinding Kleef-Nijmegen doen de aftrap.

Vooruitlopend op deze feestelijke symbolische opening zal op woensdagavond 1 juni a.s. zal om 20h00 een korte avondwake worden gehouden bij het Spoorwegmonument op het Valkhof. VIEV-voorzitter Marcel Walraven zal dan een korte toespraak houden.

Meer inlichtingen:

Marcel Walraven, Kronenburgerplaats 44, NL-6511AW NIJMEGEN

Maurice Niesten, Wiensberg 27, D-47574 GOCH-KESSEL:  0031-6 2277 4356

Andreas Mayer,  Auf dem Poll 8, D-47559 KRANENBURG: 0031 2826-999729 Handy: 0031-624521059

About M. Niesten

Voorzitter VIEV | Word gratis lid van VIEV | Volg VIEV op twitter: @v_i_e_v

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>