Station Nijmegen Panovenlaan symbolisch geopend

Station Nijmegen Panovenlaan symbolisch geopend

Symbolische opening van nieuw station aan de Maas- en Keizerlijn

8 augustus 2014

NIJMEGEN – Om klokslag 12 uur is vanmiddag symbolisch station Nijmegen Panovenlaan geopend in de aanwezigheid van belangstellenden en sympathisanten, die zich verzameld hebben bij de overweg ter hoogte van de Sionsweg in Nijmegen. Exact 149 jaar geleden reden hier de eerste treinen over het spoor van Nijmegen via Groesbeek naar het Duitse Kleef. Maurice Niesten, initiatiefnemer van deze actie, legt uit dat met toevoeging van dit station aan de Maaslijn en de door hem zo vurig gewenste Keizerlijn, het zuidoosten van Nijmegen aanzienlijk beter ontsloten wordt.

De halte zal behoorlijk wat reizigers trekken voor de nabij gelegen Sauna & Beauty de Thermen Nijmegen alsmede NIM Maatschappelijk Werk en Pro Persona, het regionaal centrum voor geestelijke gezondheidszorg. Daarnaast worden de wandelaars van Heumensoord, die hier niet alleen met de Vierdaagse lopen maar het hele jaar door, afgezet voor de spreekwoordelijke poort en zouden hier op termijn een uitgezette wandelroute naar (bijvoorbeeld) station Mook Molenhoek kunnen volgen om van daaruit weer verder te reizen.

Niesten denkt dat realisering van dit station snel realiseerbaar is en bovendien tegen relatief lage kosten, aangezien er slechts een perron gebouwd dient te worden welke wordt voorzien van een paal om in te checken. Andere faciliteiten zijn vooralsnog niet nodig en van een dure overweg, zoals benodigd voor de realisatie van station Mook Molenhoek, is geen sprake. Reizigers kunnen gewoon van spoor 1 naar spoor 2 en 3 lopen via de bestaande, aangrenzende overweg bij de Sionsweg. “De inwoners van Heilig Landstichting (gemeente Groesbeek) profiteren ook van dit nieuwe station en verkrijgen een snelle (HOV-) verbinding naar de stad, maar ook naar Limburg. Bovendien ligt het station op loopafstand van het Museumpark Orientalis, wat tevens extra reizigers zal opleveren”, aldus Niesten.

Met deze actie hoopt Niesten enerzijds aandacht te genereren voor deze quick win welke de reiziger van Nijmegen Zuid-Oost ten goede zal komen en anderzijds het realiseren van de Keizerlijn een stap dichterbij te brengen. Met bestuurlijke wil en ambitie kan op de 150e verjaardag van de spoorlijn Nijmegen – Kleef volgend jaar het station Nijmegen Panovenlaan echt geopend worden.

Door: onze verslaggever

About M. Niesten

Voorzitter VIEV | Word gratis lid van VIEV | Volg VIEV op twitter: @v_i_e_v

2 reacties op “Station Nijmegen Panovenlaan symbolisch geopend

  1. Alex de Meijer
    on said:

    Leuke actie, maar waarom wist ik hier niets van? Was er als sympatisant graag bij geweest.

  2. Volgend jaar zal de actie grootser worden uitgevoerd, dan is het 150 jaar geleden. In komende ALV, waar je nog over wordt geïnformeerd, zullen wij hier uitgebreider bij stil staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>