Duitse Lijn: Boxtel-Veghel-Uden

Brabants Dagblad 19 december 2008:
Streep door trein over Duits Lijntje

BOXTEL/SCHIJNDEL – Personenvervoer per trein over het Duits Lijntje is definitief uit beeld. De provincie en gemeenten in de regio willen met twee snelle busdiensten het openbaar vervoer in Noordoost-Brabant snel verbeteren, en niet met een nieuwe treinverbin-ding.
Vier maal per uur moeten in 2011 bussen gaan rijden van Den Bosch via Schijndel, Veghel en Uden naar Oss, en van Den Bosch via Schijndel en Veghel naar Eindhoven. Deze diensten gaan grotendeels gebruik maken van de A50, de snelweg tussen Oss en Eindhoven. Uitbreiding naar Helmond, Nijmegen en Boxtel wordt nog onderzocht.
Met deze keuze laat de regio het plan vallen voor het inzetten van personentreinen op het Duitse Lijntje, een voormalige goederenspoorlijn die nog in tact is tussen Veghel en Boxtel.
Het plan voor de snelbusdiensten moet het komende half jaar worden uitgewerkt zodat duidelijk wordt wat zij gaan kosten. Daarbij wordt ook gekeken naar voorrang voor bussen bij verkeerslichten en naar mogelijke aanleg van vrije busbanen. “De bedoeling is dat er snel iets gebeurt. Want de kwaliteit van het openbaar vervoer in Noordoost-Brabant is ver onder de maat”, verklaart een provinciewoordvoerster.

About A. Goeman

Bestuurslid VIEV | Communicatie | Word gratis lid van VIEV | Contact gegevens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>