Project Keizerlijn

De Keizerlijn is een initiatief van de VIEV waarin een tramverbinding tussen Nijmegen en Kranenburg op de spoorlijn Nijmegen – Kleve als HOV-traject wordt gepresenteerd aan provincie Gelderland, gemeente Groesbeek, gemeente Nijmegen en gemeente Kranenburg.

Van Nijmegen naar Kranenburg…

Openbaar vervoer verbinding Nijmegen-Malden-Groesbeek-Kranenburg met overstap via Kleve naar het Duitse achterland.

De mooiste tram van Nederland

De roze witte trams van Breng, genaamd Moenen en Mariken, die op de Keizerlijn rijden hebben een transparante uitstraling en zijn modern gestileerd. Door gelijkvloerse instapmogelijkheden zijn de trams prima toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Klimaatbeheersing regelt een aangename temperatuur. Glazen scheidingswanden en camera’s verhogen de sociale veiligheid.

Gezelligheid, stilte, ruimte voor fietsen.
Eén uiteinde van de nieuwe Keizerlijntrams is voor jongeren ingericht. Aan het andere uiteinde van de tram is een stiltecoupé. Wie geen volstrekte stilte wil, kan in het ruime middendeel van de tram terecht. De tram heeft verder een ruimte voor fietsen, kinderwagens en rolstoelen. Als extraatje biedt Breng draadloos internet aan in de tram.

Stations
Stations aan de Keizerlijn zijn Kranenburg, Groesbeek, Malden Zweefvliegveld, Nijmegen Panovenlaan, Nijmegen Heyendaal en Nijmegen. Daar begint de filevrije route naar de Randstad en luchthaven Schiphol (directe verbinding). De Keizerlijntram rijdt elk half uur tussen Kranenburg en Nijmegen.

 

De Keizerlijn is:

Lees meer op de website van Project Keizerlijn:

Naar Keizerlijn.nl