hogeschool in Kleef gaat uitbreiden

hogeschool in Kleef gaat uitbreiden

Gelderlander 4-4-17: De Hochschule Rhein-Waal in Kleef gaat uitbreiden. Op dit moment wordt het oude schoolgebouw van de Wirtschaftsschule Francken op het Bensdorp-terrein gesaneerd en omgebouwd. De vakschool krijgt er daardoor 2.400 vierkante meter lesruimte bij, meldt de Duitse krant Rheinische Post.

Op relatief korte termijn hebben we nog eens 1.700 vierkante meter nodig om in de nabije toekomst niet in de problemen te komen’’, zegt voorzitter Heide Naderer tegenover de Duitse krant.

Les in de bioscoop
De school moet bovenal uitbreiden om ervoor te zorgen dat studenten voor lessen en examens niet langer moeten uitwijken naar de conferentiezalen in het oude Rilano-Hotel of de plaatselijke bioscoop. Volgens de voorzitter wordt nu gezocht naar een oplossing voor de resterende 1.700 vierkante meter benodigde lesruimte.

Vraag naar woonruimte
Door de groei van de school, die door Bachelor- en Master-studenten uit binnen- en buitenland wordt bezocht, is er volgens Naderer ook nog altijd een grote vraag naar kleine studentenwoningen in Kleef, vooral in de buurt van de school. De vraag naar betaalbare woningen voor onze studenten is groot, bij Duitse én internationale studenten’’, zegt Naderer. Op de school, die in 2009 werd opgericht, worden 25 bacheloropleidingen en 11 masterstudies gegeven. De school heeft inmiddels meer dan 6.000 studenten uit meer dan 100 landen.

Bron: De Gelderlander

About A. Goeman

Bestuurslid VIEV | Communicatie | Word gratis lid van VIEV | Contact gegevens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>