In 22 minuten met de trein van Arnhem naar Emmerik

In 22 minuten met de trein van Arnhem naar Emmerik

In slechts 22 minuten van Arnhem naar het Duitse Emmerik reizen? Het zou vanaf vandaag mogelijk moeten zijn om ieder uur met de Rhein-IJssel-Express tussen Arnhem en Emmerich te reizen.

Echter alleen de eerste rit van vanmorgen heeft gereden, Alle volgende ritten die vandaag gepland waren zijn geannuleerd. Volgens de NS rijdt de trein niet door ‘beperkingen in de materieel inzet’. Er wordt gefluisterd dat het te maken heeft met een verkeerde software update, dit is echter nog niet bevestigd. 

De RE 19, zoals de Rhein-IJssel-Express in vervoerstaal heet, rijdt vanaf Arnhem elke werkdag van 05.44 uur in de ochtend tot 22.44 uur in de avond.
De trein stop in Arnhem, Zevenaar en vervolgens in de Duitse plaatsen Emmerich, Oberhausen en Duisburg. De eindbestemming is het centraal station in Düsseldorf. Wanneer de bouw van een nieuw station klaar is zal de trein ook bij de Duitse grensplaats Elten stoppen.

Een kaartje van Arnhem naar Düsseldorf is er al voor 15 euro. In de oude situatie kan de prijs van een kaartje voor de ICE naar Düsseldorf oplopen tot boven 40 euro. Vanaf nu kan men echter een VRR-kaartje van 15 euro kopen. Hiermee kunnen treinreizigers na aankoop vijf uur reizen. En daarmee voor 15 euro met de Rhein-IJssel-Express naar Düsseldorf.

Vervoerder Albellio, een 100 procent dochter van de Nederlandse Spoorwegen, is de exploitant. Het vervoersbedrijf exploiteert treindiensten in Engeland, Schotland, Duitsland en Nederland. De Nederlands-Duitse treindienst gebeurt in opdracht van de provincie Gelderland en het Verkehrsverbund Rhein-Ruhr.

Of de opening vanmiddag nog doorgang zal vinden is nog niet duidelijk. Het bestuur van de VIEV zal vanmiddag in ieder geval aanwezig zijn op het tijdstip dat de opening gepland is. 

 

Afbeelding:  © RV-Alfenaar

About A. Goeman

Bestuurslid VIEV | Communicatie | Word gratis lid van VIEV | Contact gegevens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>