Arriva ziet brood in spoorlijn naar Kleef

Arriva ziet brood in spoorlijn naar Kleef

Vervoerder Arriva onderzoekt de mogelijkheden om op de lijn Nijmegen – Kleef te gaan rijden.

DOOR STEPHEN FRIEDRICHS, GELDERLANDER-NIJMEGEN

Een langgekoesterde wens, zo noemt vervoerder Arriva de reactivatie van de spoorlijn Kleef. De vervoersmaatschappij onderzoekt de mogelijkheden voor een doorstart, maar benadrukt dat het een project voor de lange termijn zal worden.

Daarmee komt reactivatie van de in 1991 opgeheven spoorlijn wel weer een stuk dichterbij, stelt Maurice Niesten. Hij is voorzitter van de Vereniging van Innovatief Euregionaal Vervoer (VIEV) en legde in november van het vorige jaar, tijdens een congres over treinverkeer tussen Nederland en Duitsland, de eerste contacten met Arriva.

“Ik vertelde Frank van Setten, directeur bij Arriva, over het spoorlijntje naar Kleef. Wat ons betreft is er meer dan genoeg potentie om een doorstart te maken. Er is nu veel meer grensverkeer dan 25 jaar geleden. Uit recente onderzoeken is gebleken dat de lijn rendabel kan worden, zeker als deze wordt doorgetrokken naar Düsseldorf. Arriva exploiteert met ingang van december van dit jaar ook de Maaslijn ( Roermond, SF). Dit ligt in het verlengde. Van Setten reageerde erg enthousiast.”

Tot voor kort reden er treinen van Arriva over het grensoverschrijdende traject tussen Groningen en het Duitse Leer, maar daar kwam begin december 2015 een abrupt einde aan. Als gevolg van een kapotte spoorbrug is het traject voor in ieder geval de komende vijf jaar niet bruikbaar. “Dat houdt onder meer in dat Arriva treinstellen beschikbaar heeft”, weet Niesten. “Lichte treinen, die zowel in Nederland als Duitsland op het spoor mogen. Perfect voor de spoorlijn Kleef.”

Arriva bevestigt desgevraagd dat exploitatie van dat tracé ‘een langgekoesterde wens’ is:

“We onderzoeken mogelijkheden tot reactivatie van opgeheven spoorlijnen, waaronder die tussen Nijmegen en Kleef. Door de huidige staat van het spoor is het overigens niet zo dat er op korte termijn al treinen kunnen rijden. Het materiaal dat normaliter tussen Groningen en Leer rijdt, gaan we elders onderbrengen.”

De provincie Gelderland vindt de spoorlijn nu geen prioriteit, laat een woordvoerster weten. “Er zijn andere trajecten die op dit moment de volle aandacht krijgen. Daarnaast worden de potjes met geld voor het openbaar vervoer steeds kleiner, dat maakt het er niet makkelijker op.” Toch gloort er hoop: “Meerdere partijen hebben zich bij ons gemeld voor de spoorlijn. In de toekomst zou het daarom zomaar eens een prioriteit kunnen worden.”

De gemeenten Nijmegen, Kleef en Kranenburg hebben eerder al aangegeven een reactivatie van het traject toe te juichen.

BRON: De Gelderlander
FOTOBRON: Bert Beelen

About A. Goeman

Bestuurslid VIEV | Communicatie | Word gratis lid van VIEV | Contact gegevens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>