150-jarig bestaan spoorlijn Nijmegen-Kleve

150-jarig bestaan spoorlijn Nijmegen-Kleve

Op 8 augustus 2015 is het exact 150 jaar geleden dat de spoorlijn Nijmegen – Kleve geopend werd. Ter ere van dit jubileum zijn er enkele activiteiten georganiseerd:

Ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van de spoorlijn Nijmegen-Kleve zal VIEV voorzitter M. Niesten zaterdag 8 augustus om 11.00 uur een speech houden bij het monument bij de ingang van het Valkhof (locatie in Google maps). U bent hierbij van harte welkom.

Naast de VIEV besteden ook de PvdA-afdelingen Nijmegen, Berg en Dal en de SPD-afdelingen Kleef en Kranenburg aandacht aan het 150 jarig bestaan door zaterdag om 13.00 uur in de draisine vanaf het draisinestation in Groesbeek te vertrekken naar Kranenburg.

Op deze manier willen de PvdA als de SPD bovendien de aandacht vestigen op hun wens om weer een railverbinding tussen Nijmegen en Kleef te realiseren. (bron: gelderlander).

Voor de bijeenkomst van de VIEV hoeft u zich niet aan te melden, u kunt zaterdag om 11 uur naar de ingang van het Valkhof komen bij het monument ter ere van de oprichting van de spoorlijn.

About A. Goeman

Bestuurslid VIEV | Communicatie | Word gratis lid van VIEV | Contact gegevens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>