VIEV-stemadvieswijzer Gelderse Statenverkiezingen

VIEV-stemadvieswijzer Gelderse Statenverkiezingen

Op 18 maart a.s. vinden de Provinciale Statenverkiezingen plaats. Voor het eerst na meer dan 15 jaar zijn deze verkiezingen voor ons als vereniging belangrijk. Vanaf 1 januari 2015 is de provincie Gelderland namelijk verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in heel Gelderland. De Stadsregio Arnhem Nijmegen bestaat niet meer! Eindelijk kunnen wij, burgers van Gelderland, invloed uitoefenen op het OV-beleid in onze grensregio.

VIEV roept al haar leden en sympathisanten op te gaan stemmen.

Traditiegetrouw heeft VIEV de Gelderse verkiezingsprogramma’s doorgespit naar hun standpunt over de reactivering van de railverbinding Nijmegen-Kleve-Ruhrgebied. Daarnaast hebben wij globaal gekeken naar hun standpunt over OV, met name hun railstandpunten. Drie partijen noemen expliciet reactivering van de railverbinding Nijmegen-Kleve in hun programma: SP, D66 en GroenLinks.

Eén zaak valt op. Nagenoeg alle partijen onderkennen het belang van euregionale samenwerking. Dat doet goed. Maar samenwerken zonder elkaar te kunnen opzoeken per OV, zonder een verbinding met elkaar te kunnen maken, is moeilijk.

Op 5 maart a.s. is er een OV-debat in Hotel Haarhuis in Arnhem. Deze begint om 14h00 en wordt georganiseerd door ROCOV Gelderland.

Bijgaand onze stemwijzer VIEV stemadvieswijzer_20150218

About M. Niesten

Voorzitter VIEV | Word gratis lid van VIEV | Volg VIEV op twitter: @v_i_e_v

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>