Teken petitie voor reactivering railverbinding De Panne (B.) – Duinkerken (Fr.)

Onze Vlaamse zusterorganisatie Trekhaak 73 zet zich in een goede grensoverschrijdende railverbinding tussen Vlaanderen en Frankrijk. Hiertoe roept zij iedereen op een petitie te ondertekenen. VIEV ondersteunt dit initiatief van harte!

Link naar de petitie.

Wij, Bewoners van de Westhoek en het Noorden van Frankrijk. Alle openbaar vervoer reizigers die willen gebruik maken van de spoorlijn Dunkerque – Adinkerke (De Panne)

Constateren:

– dat door de aanpassingen in de bundel van Adinkerke (De Panne) in de nacht van 25 januari 2014, het niet meer mogelijk is treinen te laten rijden richting Frankrijk en omgekeerd, wegens technische aanpassingen uitgevoerd door INFRABEL, waardoor de mogelijkheid wordt ontnomen om de streek te ontsluiten. – dat hierdoor de mogelijkheid wordt ontnomen om de spoorlijn te gebruiken om grensoverschrijdend goederenverkeer te laten rijden, dit tot het verminderen van de uitstoot CO² en fijn stof die wij dagelijks moeten inademen langs de snelweg A18/E40. – dat door deze ingreep een zware hypotheek wordt gelegd op de verdere ontwikkeling van onze regio.

– dat er heel veel interesse in de heropening van deze spoorlijn is van beide landsgrenzen, in tegenstelling tot wat INFRABEL/NMBS ook mag beweren.
– dat de huidige grensoverschrijdende busverbinding onvoldoende beantwoordt aan de behoeften.

en verzoeken:

INFRABEL/NMBS – SNCF/RFF zo snel mogelijk de spoorlijn Dunkerque – Adinkerke ( De Panne) in alle eer te herstellen en te heropenen, zowel voor reizigers als goederenverkeer, waardoor de reizigers van beide grensgebieden weer de trein kunnen nemen en goederentreinen, indien gewenst, de kortste weg kunnen gebruiken: daardoor kan de streek verder ontplooien en kan er minder fijn stof uitgestoten worden.

Zie ook de website van Trekhaak 73.

About M. Niesten

Voorzitter VIEV | Word gratis lid van VIEV | Volg VIEV op twitter: @v_i_e_v

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>