VIEV excursie 2014 – Haller Willem

Op zaterdag 15 maart 2014 organiseert de VIEV voor haar leden een excursie naar de Haller Willem. De Haller Willem is de bijnaam voor de spoorlijn Osnabrück–Brackwede, welke na jarenlang buiten gebruik te zijn geweest in 2005 is gereactiveerd. De opening op 5 juni 2005 werd met talrijke feesten langs het traject gevierd en sindsdien rijdt de Haller Willem van Bielefeld naar Osnabrück.

De dag zal er als volgt uitzien: we verzamelen rond 8.00 uur op station Nijmegen ter hoogte van spoor 35 en vertrekken dan met de Veolia trein van 8.11 naar Mook-Molenhoek, waarbij wij tijdens deze rit goed zicht hebben op de spoorlijn Nijmegen – Kleef. In Mook-Molenhoek stappen wij uit, waar wij een minuut stilstaan bij het genomen besluit van de stadsregio met mandaat van (o.a.) gemeente Nijmegen en gemeente Groesbeek. Hierna stappen wij over in de auto en vertrekken wij naar Brackwede waar wij na een rit van ongeveer 2 uur en 15 minuten aankomen.

Lees verder: Excursie Haller Willem

About M. Niesten

Voorzitter VIEV | Word gratis lid van VIEV | Volg VIEV op twitter: @v_i_e_v

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>