Structuurvisie Nijmegen geeft ruimte aan de trein naar Kleve

Structuurvisie Nijmegen geeft ruimte aan de trein naar Kleve

Tijdens de Nijmeegse gemeenteraadvergadering op 2 oktober 2013 is een amendement van D66, GroenLinks, CDA en VSP unaniem aangenomen waarbij de reactivering van de railverbinding Nijmegen Kleve opgenomen wordt in de Structuurvisie. Dit is niet alleen goed nieuws, maar ook een signaal aan het College van B&W om nu actief te werken aan reactivering.

Uit Kleve bereikt ons een bericht (Rheinische Post 19.10.2013) dat in oktober een workshop is geweest waar alle betrokkenen (ook de burgemeesters uit Kleve en Kranenburg) zich uitspreken om te gaan werken aan reactivering door het oprichten van een projectbureau.

Het wordt nu tijd voor bestuurlijk doorpakken richting staatsecretaris Mansveld. Door een ongelukkig optreden van de Stadsregio Arnhem Nijmegen in het voorjaar van 2013 heerst bij het Ministerie nu het beeld dat de grensregio hopeloos verdeeld is over reactivering. Niets blijkt dus minder waar. Er mag weliswaar gedoe zijn over de keuze van de voertuigen (trein versus tram), over herstel is iedereen het eens. VIEV roept iedereen op in te gaan zetten op herstel van de railinfrastructuur, en het claimen van extra perroncapaciteit op station Nijmegen.

Amendement D66

Artikel Rheinische Post

Lees meer op de website van D66 Nijmegen.

 

 

About M. Niesten

Voorzitter VIEV | Word gratis lid van VIEV | Volg VIEV op twitter: @v_i_e_v

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>