In memoriam Ludwig Seerden 1960-2013

Zojuist bereikte VIEV dat ons voormalig bestuurslid en trouw lid Ludwig Seerden op 13 mei 2013 is overleden en inmiddels begraven op het kerkhof van Wyler. Ludwig Seerden is/was een van de trouwste, meest gedreven en volhardende pleitbezorgers voor reactivering rail Nijmegen-Kleve. Door hem ben ik als voorzitter van de VIEV op vele zaken op de hoogte gesteld wat er gaande was in Kleve en Kranenburg. Hoe ik ontwikkelingen in de politiek moest begrijpen. Wie is wie in politiek Kleef (en wat heeft hij/zij in de melk te brokkelen)? Hij was mijn belangrijkste informant. Zo heeft hij mij enkele jaren terug in contact gebracht met de FDP zodat we ook van de liberalen (en publiciteit) hebben naast de steun van groenen en sociaaldemocraten.
Ludwig was voor de spoorlijn Nijmegen-Kleve een strijder van het eerste uur. Hij gaf niet op. Hij was er al bij om sluiting van de railverbinding te voorkomen. Zo werd de laatste D-trein naar München die immers via Nijmegen-Kleef liep, met Trauer Musik door hem begeleid. Hij was in de beginjaren van de vereniging bestuurslid.

Zijn overlijden is een groot verlies voor VIEV. Wij zijn hem veel dank verschuldigd. De familie en allen die hem nabij zijn, wensen we veel sterkte toe.

Marcel Walraven
Voorzitter VIEV

About M. Niesten

Voorzitter VIEV | Word gratis lid van VIEV | Volg VIEV op twitter: @v_i_e_v

Een reactie op “In memoriam Ludwig Seerden 1960-2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>