Symbolische opening spoorwegovergang in Kleve

Stond gisteravond nog in het teken van herdenken, vandaag (Hemelvaartsdag) staat in het teken van vernieuwing. Naar aanleiding van het Sintropherrapport worden er in verschillende gemeenten (zowel in Duitsland als Nederland) vele discussies gevoerd en één welke regelmatig terugkomt is wat te doen met de kruising in Kleve. Moet de zogenoemde “Rampenbrucke” teruggebouwd worden, of zijn er betere, eigentijdse oplossingen?

VIEV streeft naar een snelle, en niet te dure oplossing, namelijk een ‘gewone’ overweg. Twee keer per uur een trein c.q. tram, welke het verkeer maximaal een minuutje op zal houden. Om daad bij het woord te voegen en dit inzichtelijk te maken hebben wij een overweg gemaakt en deze symbolisch geopend om 12.00 uur ‘s middags:

Onze actie, welke in goede samenwerking met het Burgerinitiatief is opgezet, kreeg veel bijval en werd ook door de media opgepikt:

http://www.gelderlander.nl/voorpagina/nijmegen/8813906/Spoorlijntje-Kleef-symbolisch-heropend.ece

Wij hopen van harte dat dit de ogen van de bestuurders (verder) opent en zien dat heropening van de spoorlijn niet per sé samen hoeven te gaan met infrastructurele bouwwerken. Een overweg werkte zo’n 150 jaar geleden goed en is ook nu nog steeds de beste oplossing.

About A. Goeman

Bestuurslid VIEV | Communicatie | Word gratis lid van VIEV | Contact gegevens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>