VVD: Spoorlijn Nijmegen-Kleve-Xanten-Duisburg (Niederrheinbahn): niet of, maar wanneer!

VVD: Spoorlijn Nijmegen-Kleve-Xanten-Duisburg (Niederrheinbahn): niet of, maar wanneer!

VVD-Gelderland website op 21 feb 2011:
Kranenburg/Groesbeek – zaterdag 19 februari 2011. Het is niet meer de vraag of de spoorlijn Nijmegen-Kleve-Xanten-Duisburg (Niederrheinbahn) weer gereactiveerd wordt, maar wanneer. Dat is de conclusie van de VVD-statenleden die vandaag op campagne waren voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart.

De VVD heeft zaterdag 19 februari  nadrukkelijk aandacht gevraagd voor reactivering van de treinverbinding tussen Nijmegen, Kleve, Xanten en Duisburg.  Het is volgens de VVD onbegrijpelijk waarom de discussie hierover al sinds 1993 gaande is.  Railfietsen is leuk, maar verbetering van de mobiliteit nog veel leuk.

Zonder verkeer staat alles vast.
Mobiliteit is één van de speerpunten van de VVD. Feit is dat door reactivering van de lijn inwoners uit Kleve, Kranenburg, Groesbeek en Nijmegen meer mobiliteit krijgen. Ook uit milieu-oogpunt zijn er voordelen: het aantal autobewegingen zal afnemen.  Immers forensen van Duitsland naar Nederland (vice versa) zullen minder gebruik maken van de drukke B9/N25. Onderzoeken van de Eurregio hebben uitgewezen dat de lijn tussen de 69% en 87% kostendekkend kan zijn.  Goede gronden dus om de lijn opnieuw in gebruik te nemen

Bij aankomst in Groesbeek werd het VVD-campagneteam welkom geheten door een comitié welke voorstander is van heropening van de spoorlijn.

Wie kan er nog tegen zijn?
Aan Duitse zijde zijn de gemeenten Kleve en Kranenburg, als de deelstaat NRW al jarenlang voor. In Nederland zijn de Tweede Kamer, de Stadsregio Arnhem-Nijmegen, de Gemeente Nijmegen en de VVD statenfractie voor reactivering van de lijn.  Als het aan de VVD ligt wordt de lijn Nijmegen-Kleve in 2020 weer in gebruik genomen.

Link naar artikel

vvdheel

About A. Goeman

Bestuurslid VIEV | Communicatie | Word gratis lid van VIEV | Contact gegevens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>